cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 30 maart 2013

Limoen-kokos crostata

Ingrediënten

Voor het deeg:
175 g bloem
30 g suiker
1 ei
70 g koude boter

Voor de vulling:
250 g magere kwark
1 ei
50 g custardpoeder
50 g geraspte kokos
geraspte schil en sap van 1 limoen
25 g suiker

Bereiding

Kneed een stevig deeg van de bloem, boter, suiker en het ei, wikkel het in plastic folie en leg het ongeveer 1 uur in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de vulling grondig, proef of je het zoet genoeg vindt, voeg eventueel wat meer suiker toe. 
Vet een taartvorm met losse bodem in (24 cm doorsnee). Rol het deeg tussen 2 stukken plastic folie uit zodat het de maat van de bakvorm heeft. Leg het deeg in de vorm en druk de randen zachtjes vast, snijd de overtollige rand af. Giet de vulling op de bodem en bak de crostata ca. 30 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer of de vulling helemaal gaar is. Laat de taart volledig afkoelen en laat daarna minimaal 2 uur (liefst overnacht) doorkoelen in de koelkast.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten