cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 10 maart 2013

Turkse anijscrackers

Anijs is de basisingrediënt voor een aantal bekende dranken, bijvoorbeeld ouzo, raki, sambucca en pastis. Maar het is ook prima te gebruiken voor gebak, zoals bijvoorbeeld in deze Turkse anijscrackers. Heerlijk bij de thee én zonder suiker.

Ingrediënten

50 g boter
50 g olie
75 g magere kwark
1 el anijszaadjes
1 tl zout
250 g bloem
melk

Bereiding

Smelt de boter, laat een beetje afkoelen. Meng met de olie, kwark, anijszaadjes, zout en bloem en kneed alles tot een zacht deeg. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van 1 millimeter en snijd met een mes of deegsnijder rechthoeken of vierkanten. Maak ze niet te groot, anders scheuren ze wanneer je ze optilt. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de crackers erop, bestrijk de bovenkant met wat melk.
Bak de crackers in de op 200 graden (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven in 10 tot 15 minuten goudbruin. Bewaar de crackers in een luchtdicht (koek)blik.

30 tot 60 stuks (afhankelijk van de grootte)Geen opmerkingen:

Een reactie posten