cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 12 maart 2013

Okra gestoofd in gele spliterwten

Vorige week heb ik in een Afghaans restaurant een paar heerlijke groentegerechten gegeten, waaronder gestoofde okra. Helaas hoor je hier weinig positieve berichten over Afghanistan, laat staan dat je iets hoort over de heerlijke en gevarieerde keuken. Hoog tijd dus om het eens te proberen - en gelukkig zijn er genoeg gerechten die je makkelijk thuis kunt bereiden.

Ingrediënten

400 g okra
2 tomaten
5 el gele spliterwten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el verse dille
1 el gemalen koriander
1 tl grof gemalen chilipeper
zout
3 el olie

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de okra en snijd ze in stukjes van 2 cm. Hak de ui en de dille fijn, snijd de tomaten in blokjes. 
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg dan de geperste knoflookteentjes, de kurkuma en de koriander toe en bak nog even verder tot de knoflook lichtbruin is. Doe de okra in de pan en bak 5 minuten mee. Laat de tomaten even bakken, voeg dan de spliterwten, zout en 450 ml water toe, breng aan de kook en laat afgedekt ca. 45 minuten stoven. Controleer of de spliterwten gaar zijn, roer de dille erdoor en breng op smaak met zout.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten