Ingrediënten
400 g okra2 tomaten
5 el gele spliterwten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el verse dille
1 el gemalen koriander
1 tl grof gemalen chilipeper
zout
3 el olie
Bereiding
Verwijder de uiteinden van de okra en snijd ze in stukjes van 2 cm. Hak de ui en de dille fijn, snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg dan de geperste knoflookteentjes, de kurkuma en de koriander toe en bak nog even verder tot de knoflook lichtbruin is. Doe de okra in de pan en bak 5 minuten mee. Laat de tomaten even bakken, voeg dan de spliterwten, zout en 450 ml water toe, breng aan de kook en laat afgedekt ca. 45 minuten stoven. Controleer of de spliterwten gaar zijn, roer de dille erdoor en breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten