Ingrediënten
2 red snappers (ca. 700 g)
1 rode ui
2 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
½ Mdme Jeanettepeper
1 rode paprika
2 lente-uien
2 el verse koriander
2 el mangochutney
1 el curry
250 ml water
1 el groentebouillon (instant)
5 el olie
zout en zwarte peper
Bereiding
Was de red snapper, wrijf de binnen- en buitenkant in met peper en zout. Leg de vis in een ovenschaal en giet 2 eetlepels olie over de vis. Gril de vis 25 tot 30 minuten onder de op 180 graden voorverwarmde gril.
Hak de ui, gember, peper, knoflook en koriander fijn. Snijd de paprika in vieren en vervolgens in fijne reepjes. Snijd de lente-uien in fijne ringen. Verhit de resterende olie op matig vuur, fruit hierin de ui gedurende 2 minuten. Doe dan de gember, peper, knoflook en curry erbij, bak nog 2 minuten. Voeg de paprika toe, bak 3 minuten. Geef de chutney, water en groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de saus een beetje inkoken , roer de lente-uien en koriander erdoor. Breng op smaak met peper en zout, giet de saus over de vis.
Lekker met rijst of gebakken aardappels.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten