Cassaveblad schijnt rijk te zijn aan proteïnen en vitamine A en C. Je kunt gevroren cassaveblad in sommige toko's of Afrikaanse winkels kopen. Het heeft een hele eigen smaak waardoor het moeilijk te vervangen is.
In Afrika is rode palmolie goedkoop en wordt veel gebruikt. In Nederland is het wat duurder en wordt daarom vaak gecombineerd met zonnebloemolie of arachideolie.
Ingrediënten
750 g kip in delen
1 ui
1 teentje knoflook
½ Mdme. Jeanette peper
125 g ongezouten pinda's
450 g cassaveblad (diepvries), ontdooid
3 el kipbouillon (instant)
½ l water
zout
4 el zonnebloemolie
2 el palmolie
Bereiding
Hak de ui, knoflook en peper fijn. Maal de pinda's in de keukenmachine fijn. Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op matig vuur en bak hierin de stukjes kip rondom bruin, haal ze uit de pan. Doe de palmolie erbij en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook en peper toe, bak 1 minuut mee. Doe nu de pinda's erbij en bak ze ongeveer 3 minuten mee. Blijf roeren om te voorkomen dat ze aanbranden. Blus af met het water, voeg de kipbouillon toe en leg de stukjes kip terug in de pan. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes koken. Doe na 15 minuten het cassaveblad erbij, roer goed door elkaar en laat afgedekt nog 20 to 30 minuten koken, tot de olie boven komt drijven. Breng op smaak met zout.
Lekker met fufu of rijst.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten