Orzo is een kleine pastasoort die de vorm van een rijstkorrel heeft. Je komt orzo in Turkse winkels tegen. Als alternatief kun je ook macaroni gebruiken.
Ingrediënten
300 g magere runderlappen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
150 g orzo of een andere kleine pasta
1 tl gemalen laurier of 1 laurierblad
1 tl gedroogde oregano
2 el verse peterselie
50 ml olijfolie
200 ml water
zout
versgemalen witte peper
Bereiding
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm. Hak de ui, knoflook en peterselie fijn, snijd de tomaten in stukjes. Doe het vlees met de ui, knoflook, tomaten, oregano, zout, peper, olijfolie en 50 ml water in een ovenvaste schaal met deksel. Zet dit afgedekt een uur in de op 200 graden voorverwarmde oven, roer af en toe en controleer of het vocht voldoende is. Doe na een uur de pasta en 150 ml water erbij, meng met het vlees. Zet de schaal terug in de oven en laat de pasta in 20 tot 25 minuten gaar worden. Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten