Ingrediënten
400 g kipfilet
1 sinaasappel
2 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
2 kleine chilipepers
1 el sesamzaadjes
2 el bloem
150 g water
1 el kippenbouillon (instant)
1 el sojasaus
1 el sesamolie
3 el zonnebloemolie
Bereiding
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder vet goudbruin. Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de bloem. Hak de chilipeper, gember en knoflook fijn. Schil de sinaasappel, verdeel haar in parten en verwijder hierbij zoveel mogelijk van de vellen.
Verhit beide oliën in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de gember, knoflook en chilipeper gedurende 2 minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak ze rondom bruin. Voeg de sinaasappelstukjes toe, blus af met het water. Breng aan de kook en roer de sojasaus en de kippenbouillon erdoor. Laat afgedekt op matig vuur 10 minuten koken. Roer de sesamzaadjes erdoor en laat de saus indien nodig een beetje inkoken.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten