cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 24 februari 2013

Kip in sesam sinaasappelsaus

Ik ben dol op sesam! In de Koreaanse keuken wordt sesam gebruikt om allerlei gerechten op smaak te brengen, van een eenvoudige salade tot een ingewikkeld vlees- of visgerecht. In veel Noord-Afrikaanse gerechten wordt sesam toegevoegd aan gebak. En in dit kipgerecht combineert het prima met de zoete sinaasappel en pittige chilipeper. 

Ingrediënten

400 g kipfilet
1 sinaasappel
2 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
2 kleine chilipepers
1 el sesamzaadjes
2 el bloem
150 g water
1 el kippenbouillon (instant)
1 el sojasaus
1 el sesamolie
3 el zonnebloemolie

Bereiding

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder vet goudbruin. Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de bloem. Hak de chilipeper, gember en knoflook fijn. Schil de sinaasappel, verdeel haar in parten en verwijder hierbij zoveel mogelijk van de vellen. 
Verhit beide oliën in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de gember, knoflook en chilipeper gedurende 2 minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak ze rondom bruin. Voeg de sinaasappelstukjes toe, blus af met het water. Breng aan de kook en roer de sojasaus en de kippenbouillon erdoor. Laat afgedekt op matig vuur 10 minuten koken. Roer de sesamzaadjes erdoor en laat de saus indien nodig een beetje inkoken.

Voor 2 tot 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten