Ingrediënten
350 g magere runderlappen1 ui
2 teentjes knoflook
1 el pittige vleeskruiden
150 g mungbonen
300 g basmatirijst
25 g zureshk
zout
2 el groentebouillon (instant)
1 l water
4 el olijfolie
Bereiding
Week de mungbonen minimaal 2 uur, giet af. Week de zureshk 15 minuten, giet af. Hak de ui en de knoflook fijn, snijd het vlees in blokjes van anderhalve centimeter.
Verhit de olie in een grote pan op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 5 minuten de knoflook en vleeskruiden toe, bak nog 5 minuten mee. Zet het vuur iets hoger en bak het vlees rondom bruin. Doe de mungbonen, het water en de groentebouillon erbij en breng aan de kook, laat afgedekt op laag vuur koken. Voeg na 20 minuten de rijst toe, meng goed met de overige ingrediënten en laat langzaam mee garen. Voeg indien nodig water toe. Roer na 15 minuten de zureshk erdoor en laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak met zout.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten