cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 23 maart 2013

Rijst met rundvlees, mungbonen en zureshk

Aan deze winter lijkt geen einde te komen...en ik kan eigenlijk maar een voordeel bedenken: de lekkere winterse schotels die daar absoluut bijhoren. Zoals bijvoorbeeld dit eenpansgerecht met mungbonen, mals vlees en de lichtzure smaak van zureshk gecombineerd met pittige kruiden. Mungbonen kun je in vrijwel elke toko kopen. Zureshk vind je in Perzische winkels, desnoods kun je ze ook vervangen door cranberries. Pittige vleeskruiden vind je vaak in Oosterse winkels. Je kunt ook je eigen mengsel maken, voeg wel flink wat chilipoeder toe.

Ingrediënten

350 g magere runderlappen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el pittige vleeskruiden
150 g mungbonen
300 g basmatirijst
25 g zureshk
zout
2 el groentebouillon (instant)
1 l water
4 el olijfolie

Bereiding

Week de mungbonen minimaal 2 uur, giet af. Week de zureshk 15 minuten, giet af. Hak de ui en de knoflook fijn, snijd het vlees in blokjes van anderhalve centimeter. 
Verhit de olie in een grote pan op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 5 minuten de knoflook en vleeskruiden toe, bak nog 5 minuten mee. Zet het vuur iets hoger en bak het vlees rondom bruin. Doe de mungbonen, het water en de groentebouillon erbij en breng aan de kook, laat afgedekt op laag vuur koken. Voeg na 20 minuten de rijst toe, meng goed met de overige ingrediënten en laat langzaam mee garen. Voeg indien nodig water toe. Roer na 15 minuten de zureshk erdoor en laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak met zout.

Voor 3 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten