cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 30 maart 2013

Kip gemarineerd in kokosmelk

Geleend van Jamie Oliver...mijn favoriete kok. In de nieuwste editie van zijn magazine staat een recept voor gemarineerde kippenboutjes. Die heb ik vervangen door kipfilet, en de specerijen een beetje aangepast. Dit recept is ideaal om voor te bereiden: laat het een paar uur marineren en zet het vervolgens in de oven. Lekker met rijst en verse groenten.

Ingrediënten

650 g kipfilet
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
2 kleine chilipepers
1 el garam masala
1 tl kurkuma
1 1 tl fenegriek
1 el gemalen koriander
zout
200 ml kokosmelk

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de gember, knoflook en chilipepers grof en maal ze met een beetje zout fijn in een vijzel. Meng met de overige specerijen, zout en de kokosmelk en schep om met de kip. Laat de kip minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast marineren. 
Bak de kip afgedekt ca. 30 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.

Voor 4 personen




2 opmerkingen:

  1. Het recept zag er bijzonder smakelijk uit maar het gerecht vond ik behoorlijk tegenvallen. Een beetje flauw en een tikkeltje saai helaas.
    Bart

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer, ik hoop dat je op mijn blog andere recepten vindt die beter in de smaak vallen.

    BeantwoordenVerwijderen