cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 1 april 2013

Rode kool met rundergehakt

Als je rode kool zegt, denken de meeste mensen aan gekookte rode kool, al dan niet met een appel erdoor. Met een beetje speurwerk vind je ook nog wel wat recepten waarin wat andere smaken toegevoegd worden of een recept voor salade met rode kool. Deze groente is duidelijk ondergewaardeerd. Tijd dus om eens wat anders te proberen.

Ingrediënten

300 g rode kool
250 g rundergehakt
1 groene (punt) paprika
1 tomaat
1 ui
2 teentjes knoflook
½ Mdme Jeanette peper
2 el verse koriander
1 el komijn
zout
3 el olijfolie

Bereiding

Hak de ui, peper en de knoflook fijn. Snijd de rode kool in stukken en de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur, bak het gehakt rul. Voeg halverwege ui, peper, knoflook en komijn toe. Doe - wanneer het gehakt bijna gaar is - de rode kool erbij en bak 2 minuten. Voeg de tomaat toe, schep om en laat afgedekt 10 minuten koken. Roer de paprika erdoor en laat nog eens 5 minuten koken. Controleer of de kool zacht is en de paprika beetgaar. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout. Lekker met rijst of bulgur.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten