Ingrediënten
300 g rode kool
250 g rundergehakt
1 groene (punt) paprika
1 tomaat
1 ui
2 teentjes knoflook
½ Mdme Jeanette peper
2 el verse koriander
1 el komijn
zout
3 el olijfolie
Bereiding
Hak de ui, peper en de knoflook fijn. Snijd de rode kool in stukken en de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur, bak het gehakt rul. Voeg halverwege ui, peper, knoflook en komijn toe. Doe - wanneer het gehakt bijna gaar is - de rode kool erbij en bak 2 minuten. Voeg de tomaat toe, schep om en laat afgedekt 10 minuten koken. Roer de paprika erdoor en laat nog eens 5 minuten koken. Controleer of de kool zacht is en de paprika beetgaar. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout. Lekker met rijst of bulgur.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten