cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 29 september 2012

Zoete aardappelkoekjes

Deze koekjes zijn lekker als voorgerecht of gewoon voor tussendoor. Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals kleine bloemkoolroosjes of broccoli.

Ingrediënten

2 zoete aardappelen (ca. 350 g)
1 ui
2 tl garam massala
½ tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
50 g doperwten
25 g wortel
2 lente-uien
100 g bloem
3 el olie
extra olie om de koekjes te bakken

Bereiding

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in water met wat zout. Giet de aardappelen af.
Snipper de ui heel fijn. Verhit 3 el olie op matig vuur in een koekenpan en bak hierin de ui en de specerijen 5 minuten. Doe de specerijen bij de zoete aardappelen en stamp alles tot een puree. Snijd de wortel in kleine blokjes en de lente-uien in fijne ringen.
Meng alles samen met de bloem en de doperwten door de zoete aardappelen, het beslag mag niet te nat zijn.
Verhit een bodempje olie in een koekenpan op matig vuur. Vorm het beslag met 2 eetlepels tot koekjes van ongeveer 4 cm en doe ze in de hete olie, druk de bovenkant een beetje plat. Bak eerst een koekje om kijken of het beslag niet te nat is. De koekjes moeten aan de buitenkant krokant zijn. Voeg wat extra bloem toe als de koekjes te slap zijn. 
Bak ze van beide kanten lichtbruin, laat uitlekken op keukenpapier.

Voor 15 stuks



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen