cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 20 september 2012

Saoto soep

Saoto is een erg populaire soep uit de Surinaamse keuken waarbij je overduidelijk de Javaanse invloed proeft. Je kunt de hete ketjapsaus kant en klaar kopen, maar hij is ook heel makkelijk zelf te maken. Let op, de saus is echt heet.

Ingrediënten

Voor de soep:
1 kip 
½ ui
4 cm verse laoswortel
4 cm sereh
2 citroenbladeren
1 daon salamblad
1 tl zout
2 l water

Om te serveren:
gekookte rijst
hardgekookte eieren
gebakken aardappelstokjes (toko)
gebakken uitjes
soe-on (gebakken vermicelli, toko)
selderij
1 Mdme Jeanette 
5 el zoute ketjap

Bereiding

Snipper de ui grof, doe samen met alle overige ingrediënten voor de soep in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de kip gaar. Haal de kip uit de pan en laat een beetje afkoelen. Verwijder het vel en de botten en verdeel de kip in stukjes. Met 1,5 liter van het kookvocht af, breng eventueel op smaak met zout en breng samen met de kip weer aan de kook.
Maal de peper fijn en meng met de ketjap tot een pepersaus.
Doe alle ingrediënten in kommetjes, schenk wat soep met kip in soepkommen. Iedereen kan de overige ingrediënten naar smaak toevoegen.

Voor 6 porties


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen