cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 8 september 2012

Goulash

Als klein kind was ik al dol op gulash, het stond altijd bovenaan mijn lijstje lievelingsgerechten. Het mooie is dat je het naar hartelust kunt aanpassen: mild of pittig, als stoofgerecht of als soep. 

Ingrediënten

1 kg magere runderlappen
1 grote ui
3 tomaten
500 g aardappelen
1 rode paprika
1 tl chilipoeder
2 el paprikapoeder
zout
2 laurierbladen
500 ml water
1 el boter
3 el olie

Bereiding

Snipper de ui, snijd de tomaten in stukjes en de paprika in dunne reepjes, snijd het vlees in blokjes van 1½ centimeter. Verhit de boter en de olie in een pan, bak de stukjes vlees rondom bruin. Voeg dan de ui, tomaten, chilipoeder, paprikapoeder, 1 tl zout en de laurierbladen toe, laat 5 minuten koken. Blus af met het water en laat alles met het deksel op de pan een uur stoven op laag vuur. 
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, doe ze bij het vlees en laat nog 20 minuten stoven. Voeg de paprika toe, laat nog ongeveer 5 minuten koken. Controleer of de aardappelen gaar zijn, breng op smaak met zout. Verwijder de laurierbladeren voordat je de goulash opdient. 
Lekker met vers stokbrood.

Voor 5 tot 6 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten