Ingrediënten
1 kg magere runderlappen
1 grote ui
3 tomaten
500 g aardappelen
1 rode paprika
1 tl chilipoeder
2 el paprikapoeder
zout
2 laurierbladen
500 ml water
1 el boter
3 el olie
Bereiding
Snipper de ui, snijd de tomaten in stukjes en de paprika in dunne reepjes, snijd het vlees in blokjes van 1½ centimeter. Verhit de boter en de olie in een pan, bak de stukjes vlees rondom bruin. Voeg dan de ui, tomaten, chilipoeder, paprikapoeder, 1 tl zout en de laurierbladen toe, laat 5 minuten koken. Blus af met het water en laat alles met het deksel op de pan een uur stoven op laag vuur.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, doe ze bij het vlees en laat nog 20 minuten stoven. Voeg de paprika toe, laat nog ongeveer 5 minuten koken. Controleer of de aardappelen gaar zijn, breng op smaak met zout. Verwijder de laurierbladeren voordat je de goulash opdient.
Lekker met vers stokbrood.
Voor 5 tot 6 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten