cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 22 september 2012

Rundvlees met rozijnen en appel

Een stoofschotel met fruit? Ja! Het is niet alleen gezond maar ook nog eens heel erg lekker, en de specerijen en gedroogde limoenen zorgen ervoor dat het niet te zoet wordt.

Ingrediënten

500 g magere runderlappen
3 gedroogde limoenen
1 cm verse gember
1 rode ui
1 zoetzure appel (ca. 175 g)
1 el limoensap
25 g donkere rozijnen
25 g blanke rozijnen
1 el komijn
1½ el gemalen koriander
zout
1 el korianderblad
4 el olijfolie

Bereiding

Meng de rozijnen met het limoensap, laat de smaak een half uur intrekken. Snijd het vlees in blokjes van 1½ cm, snijd de ui in ringen en hak de gember fijn. Prik met een vork in de limoenen.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur. Bak hierin de ui, gember, komijn en gemalen koriander 5 minuten. Voeg dan het vlees toe, bak het van alle kanten bruin. Blus af met een glas water en laat met het deksel op de pan 45 minuten stoven. Voeg dan de rozijnen en de gedroogde limoenen toe en stoof het vlees nog 35 minuten. Verdeel de appel in 8 stukken en snijd die vervolgens in plakjes van een halve centimeter. Geef ze samen met het korianderblad bij het vlees, laat 5 minuten meekoken. Proef of de appel beetgaar is, breng het gerecht op smaak met zout.

Voor 2 tot 3 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten