Ingrediënten
500 g magere runderlappen
3 gedroogde limoenen
1 cm verse gember
1 rode ui
1 zoetzure appel (ca. 175 g)
1 el limoensap
25 g donkere rozijnen
25 g blanke rozijnen
1 el komijn
1½ el gemalen koriander
zout
1 el korianderblad
4 el olijfolie
Bereiding
Meng de rozijnen met het limoensap, laat de smaak een half uur intrekken. Snijd het vlees in blokjes van 1½ cm, snijd de ui in ringen en hak de gember fijn. Prik met een vork in de limoenen.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur. Bak hierin de ui, gember, komijn en gemalen koriander 5 minuten. Voeg dan het vlees toe, bak het van alle kanten bruin. Blus af met een glas water en laat met het deksel op de pan 45 minuten stoven. Voeg dan de rozijnen en de gedroogde limoenen toe en stoof het vlees nog 35 minuten. Verdeel de appel in 8 stukken en snijd die vervolgens in plakjes van een halve centimeter. Geef ze samen met het korianderblad bij het vlees, laat 5 minuten meekoken. Proef of de appel beetgaar is, breng het gerecht op smaak met zout.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten