cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 9 september 2012

Pittige stoofschotel met gerookte kip en rettich

Rettich is niet al te bekend in de Nederlandse keuken. Best jammer eigenlijk, want je kunt eindeloos variëren met deze groente. 

Ingrediënten

200 g gerookte kipfilet
600 g rettich
150 g sperziebonen
1 ui
1 teentje knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 groene chilipeper
2 el curry
zout
3 el olie
½ glas water

Bereiding

Was de rettich en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui, hak de peper, knoflook en gember fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm, snijd de gerookte kipfilet in reepjes van ½ cm. 
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de curry, knoflook, gember en chili toe en bak nog 3 minuten. Geef nu de rettich in de pan, bak 5 minuten. Blus af met het water, voeg de sperziebonen toe en laat ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan stoven. Roer dan de kipfilet erdoor, laat alles goed doorwarmen. Controleer of de sperziebonen gaar zijn, breng op smaak met zout.
Lekker met rijst.

Voor 2 tot 3 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen