cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 14 september 2012

Bananabread met walnoten

Dit recept heb ik een tijdje geleden van een vriendin gekregen, zelf heb ik er alleen de walnoten aan toegevoegd. Hoe rijper de bananen hoe lekkerder de cake wordt. Ik heb kleine bananen gebruikt, ofwel bakoven, maar het smaakt net zo goed met gewone bananen, als ze maar lekker rijp zijn.

Ingrediënten

4 rijpe bakoven of 1 banaan
2 eieren
100 g boter
120 g witte basterdsuiker
175 g zelfrijzend bakmeel
1 snufje zout
½ tl vanille essence
1 tl baksoda
1 tl kaneel
50 g walnoten
vet voor de bakvorm

Bereiding

Prak de bananen fijn, meng de vanille essence erdoor. Hak de walnoten grof. Klop de boter, eieren en suiker tot een dikke vla, voeg dan bakmeel, zout, baksoda en kaneel toe. Meng alles tot een luchtig beslag. Spatel de bananen en de walnoten door het beslag en geef het in een ingevette vorm van ongeveer 18 x 21 cm. Bak 30 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat het bananabread een beetje afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen