cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 16 september 2012

Stoofschotel met ogenbonen, pompoen en kiprookworst

Misschien een ongewone combinatie, maar zeker het proberen waard. Kiprookworst vind je bij de meeste poeliers en vaak ook in de supermarkt. Gedroogde mangopoeder geeft een fris-zure smaak aan het gerecht. Je kunt het in Indiase winkels krijgen. Je kunt het ook vervangen door 1 eetlepel limoensap.

Ingrediënten

200 g ogenbonen
400 g pompoen
250 g kiprookworst
400 ml kokosmelk
1 ui
2 cm verse gemberwortel
stukje Mdme Jeanette peper
1 el gedroogde mangopoeder
1 blokje kippenbouillon
3 el olie

Bereiding

Week de bonen minimaal 12 uur in ruim water, giet ze af. Snipper de ui, rasp de gember, snijd de peper fijn. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm, snijd de rookworst in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. 
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur. Fruit de ui, voeg na 2 minuten de gember, peper en mangopoeder toe. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes bakken, voeg dan de bonen, kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur 30 minuten stoven, roer af en toe zodat de bonen niet aanbranden. Proef of de bonen bijna gaar zijn, voeg dan de pompoen toe en laat nog 15 minuten koken. Geef dan de rookworst erbij, laat even doorwarmen. Breng eventueel op smaak met zout.

Voor 4 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten