cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 3 september 2012

Kip kerrie

Kip kerrie is erg lekker op een (Surinaams) broodje, of gewoon met rijst en wat groenten erbij.

Bereiding

500 g kipfilet
2 el Surinaamse massala
2 el tomatenpuree
½ ui
stukje Mdme Jeanette peper
50 g doperwten
zout
½ kopje water
3 el olie

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes, snipper de ui en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui en de masala 5 minuten, roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree en de kip toe, bak het vlees rondom bruin. Blus af met het water en laat met het deksel op de pan 10 minuten stoven. Laat de doperwten de laatste 5 minuten meekoken. Breng op smaak met zout.

Voor 3 personen (of 6 broodjes)

  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen