cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 1 oktober 2012

Walnoten meringue taart

Dit recept kreeg ik een tijdje geleden van een collega. Ik heb er nog wat granaatappelpitten aan toegevoegd voor wat extra bite. Het kost wat tijd om deze taart te maken maar het resultaat is absoluut de moeite waard.

Ingrediënten

Voor de bodem:
2 eidooiers
60 g zachte boter
75 g poedersuiker
125 g bloem
1 tl bakpoeder
2 el melk
Voor de vulling:
150 g gepelde walnoten
75 g poedersuiker
5 el melk
75 g granaatappelpitten
Meringue:
2 eiwitten
50 g suiker

Bereiding

Meng de eidooiers met de boter en poedersuiker. Voeg dan beetje bij beetje de bloem, bakpoeder en melk toe, meng alles tot een soepel beslag. Doe het beslag in een ingevette bakvorm van 21 x 21 cm en bak 15 tot 20 minuten in de op 150 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). De bovenkant van de bodem moet droog aanvoelen, de bodem moet half doorgebakken zijn. Laat de bodem een beetje afkoelen.
Maal ondertussen de walnoten fijn en laat ze met de overige ingrediënten voor de vulling op laag vuur 10 minuten koken, roer regelmatig. Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
Verdeel eerst de vulling gelijkmatig over de bodem en bedek vervolgens met de meringue massa. Bak de taart nog ongeveer 20 minuten, tot de bovenkant van de meringue lichtbruin kleurt.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten