Ingrediënten
500 g magere runderlappen
1 ui
1 teentje knoflook
2 tl gemalen koriander
1 tl kaneel
1 tl kurkuma
2 el tomatenpuree
75 g groene spliterwten
75 g gele spliterwten
1 laurierblad
2 gedroogde limoenen
1 el gedroogde dille
4 el olijfolie
300 g aardappelen
zonnebloemolie
Bereiding
Laat de spliterwten minimaal 3 uur weken in koud water. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm, hak de knoflook en snijd de ui in ringen. Verhit de olijfolie op matig vuur in een hapjespan en bak hierin de uien, knoflook, koriander, kaneel en kurkuma 5 minuten. Zet het vuur wat hoger, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg nu het tomatenpuree, 1 tl zout en het laurierblad toe en zoveel water dat het vlees net niet onder staat. Laat met het deksel op de pan op laag vuur 45 minuten stoven. Giet de spliterwten af en doe ze samen met de limoenen bij het vlees, voeg indien nodig nog wat water toe. Laat nog ongeveer een half uur stoven, de spliterwten moeten zacht zijn maar niet stukgekookt.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in frietjes van een halve centimeter dikte. Verhit een bodempje zonnebloemolie in een koekenpan en bak ze in ongeveer 7 minuten van beide kanten bruin.
Serveer het vlees op een schaal, garneer met de frietjes.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten