cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 21 september 2012

Kruidige rijst met prei en spliterwten

Dit is een heerlijk bijgerecht maar ook heel geschikt als vegetarisch hoofdgerecht. En ideaal als je een rest rijst overhebt.

Ingrediënten

500 g gekookte rijst
50 g groene spliterwten
50 g gele spliterwten
½ prei
2 teentjes knoflook
1 el curry
2 el groentenbouillon
2 el verse munt
zout
3 el olijfolie

Bereiding

Week de spliterwten minimaal 2 uur in ruim koud water. Snijd de prei in dunne ringen en hak de munt fijn. Verhit de olie op matig vuur in een pan, fruit hierin de geperste knoflook en de curry ongeveer 3 minuten. Voeg dan de spliterwten en het bouillonpoeder toe en blus af met 300 ml water. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten met het deksel op de pan koken tot de spliterwten zacht zijn, roer regelmatig en voeg eventueel extra water toe. Doe nu de prei erbij, laat 5 minuten meekoken. Doe nu de rijst en de munt erbij, meng goed en laat even doorwarmen. Voeg zout naar smaak toe.

Bijgerecht voor 4 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen