cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 18 juli 2012

Zuurgoed van komkommer

Zuurgoed is een bekend bijgerecht in de Surinaamse keuken. Het is heerlijk op een Surinaams broodje of bij een moksi alesi. Je kunt het in een afgesloten pot vrij lang bewaren, als er niet te veel snoeperds in de buurt zijn tenminste.
Gebruik geen potjes met aluminium deksel, dat gaat namelijk roesten.

Ingrediënten

200 g suiker
400 ml azijn
½ Mdme Jeanette peper
1 ui
5 pimentkorrels
125 g wortel
475 g komkommer

Bereiding

Breng de suiker en de azijn samen aan de kook, laat op laag vuur koken totdat de suiker opgelost is. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Snijd de wortel in plakjes en de ui in ringetjes. Snijd de peper in stukjes. Doe alles samen met de pimentkorrels in een afsluitbare pot, giet de azijn erover en laat afkoelen. Sluit de pot pas wanneer alles afgekoeld is tot op kamertemperatuur. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen