Zuurgoed is een bekend bijgerecht in de Surinaamse keuken. Het is heerlijk op een Surinaams broodje of bij een moksi alesi. Je kunt het in een afgesloten pot vrij lang bewaren, als er niet te veel snoeperds in de buurt zijn tenminste.
Gebruik geen potjes met aluminium deksel, dat gaat namelijk roesten.
Ingrediënten
200 g suiker
400 ml azijn
½ Mdme Jeanette peper
1 ui
5 pimentkorrels
125 g wortel
475 g komkommer
Bereiding
Breng de suiker en de azijn samen aan de kook, laat op laag vuur koken totdat de suiker opgelost is. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Snijd de wortel in plakjes en de ui in ringetjes. Snijd de peper in stukjes. Doe alles samen met de pimentkorrels in een afsluitbare pot, giet de azijn erover en laat afkoelen. Sluit de pot pas wanneer alles afgekoeld is tot op kamertemperatuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten