cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 12 juli 2012

Aardappelkoekjes

Deze aardappelkoekjes doen het prima als hapjes maar ze zijn ook lekker om gewoon tussendoor te eten.

Ingrediënten

225 g aardappel
50 g wortel
50 g doperwten (diepvries)
2 cm sereh
1 sjalot
2 cm laoswortel
1 teentje knoflook
1 el gemalen koriander
1 lente-ui
175 g bloem
2 eieren
150 ml melk
2 tl bakpoeder
1 tl zout
100 ml olie

Bereiding

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Snijd de wortel in kleine stukjes en de lente-ui in ringetjes. Maal de sereh, laoswortel, knoflook en sjalot met een staafmixer fijn, meng met de aardappelen, lente-ui, wortel en doperwten. 
Klop de eieren, voeg bloem, melk, bakpoeder, zout en koriander toe. Meng met de groenten, roer alles goed door elkaar. Verhit de olie op matig vuur, geef telkens een eetlepel beslag in de pan en bak de koekjes van beide kanten mooi bruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Voor 35 stuks



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen