Ingrediënten
225 g aardappel
50 g wortel
50 g doperwten (diepvries)
2 cm sereh
1 sjalot
2 cm laoswortel
1 teentje knoflook
1 el gemalen koriander
1 lente-ui
175 g bloem
2 eieren
150 ml melk
2 tl bakpoeder
1 tl zout
100 ml olie
Bereiding
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Snijd de wortel in kleine stukjes en de lente-ui in ringetjes. Maal de sereh, laoswortel, knoflook en sjalot met een staafmixer fijn, meng met de aardappelen, lente-ui, wortel en doperwten.
Klop de eieren, voeg bloem, melk, bakpoeder, zout en koriander toe. Meng met de groenten, roer alles goed door elkaar. Verhit de olie op matig vuur, geef telkens een eetlepel beslag in de pan en bak de koekjes van beide kanten mooi bruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Voor 35 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten