cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 8 juli 2012

Gemarineerde champignons

Dit gerecht kun je op elk moment van de dag serveren: als lunch, als bijgerecht of gewoon tussendoor. De champignons zijn het lekkerst als je ze overnacht laat marineren.

Ingrediënten

800 g grote champignons
1 rode ui
2 teentjes knoflook
150 ml olijfolie
2 laurierbladen
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Veeg de champignons schoon met een stuk vochtig keukenpapier en snijd ze in plakken van ½ cm. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in fijne ringen.
Breng water aan de kook in een ruime pan, kook de champignons in porties ongeveer 2 minuten. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. 
Meng in een grote kom de ui, knoflook, olie, zout , peper en laurierbladen en marineer hierin de champignons. Verwijder voor het serveren de laurierbladen, voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.

Bijgerecht voor 6 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen