Een tijdje geleden heb ik bij een buurman gebakjes gegeten dat hij meegenomen had uit Italie. Het waren verschillende soorten, en allemaal even lekker. Het meest was ik onder de indruk van een stuk amandelgebak met rozenwater. Dit is mijn variant erop, iets groter en met granaatappelpitjes erin.
Ingrediënten
100 g zachte boter/margarine
100 g suiker
1 tl vanillesuiker
3 eieren
50 g bloem
150 g gemalen amandelen
1 tl bakpoeder
1 tl rozenwater
Bereiding
Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot de suiker opgelost is. Voeg dan één voor één de eieren toe. Roer eerst de bloem en het bakpoeder door het beslag en voeg dan de gemalen amandelen en het rozenwater toe. Roer de granaatappelpitjes met een lepel door het beslag. Vul het beslag in een muffinbakblik of in papieren muffinvormpjes. Bak in de op 175 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenhitte) 20 tot 25 minuten.
Voor 12 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten