Wil je de soep niet te pittig maken? Gebruik dan wat minder peper dan in het recept aangegeven, of kook de peper in z'n geheel mee. Pas dan wel op dat 'ie niet stuk gaat tijdens het koken.
Ingrediënten
450 g kipfilet
250 g ongezouten pinda's
2 groene bakbananen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kleine Madame Jeanette peper
5 pimentkorrels
1,5 l kippenbouillon
3 el selderij
4 el olie
Bereiding
Maal de pinda's fijn in een keukenmachine. Hak de ui en de peper fijn, snijd de kipfilet in reepjes. Rasp een halve bakbanaan fijn, snijd de overige bakbanaan in de lengte doormidden en dan in plakjes van 2 millimeter.
Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 1 minuut de peper en de geperste knoflook toe. Draai dan het vuur lager, voeg de gemalen pinda's doe en bak die ongeveer 5 minuten, roer regelmatig. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de pimentkorrels toe en laat de soep op laag vuur ongeveer 20 minuten koken. Doe dan de kip en de banaan (plakjes en rasp) erbij en laat alles nog eens 10 tot 15 minuten koken. Roer de selderij door de soep en voeg indien nodig wat extra zout toe. Verwijder de pimentkorrels voordat je de soep opdient.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten