cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 9 juli 2012

Pindasoep met kip en groene banaan

Ik maak deze soep met versgemalen pinda's, maar je kunt ook gewoon pindakaas gebruiken. Kies dan het liefst voor een soort met stukjes noot erin, dat geeft de soep net iets meer bite. De soep wordt gebonden door wat geraspte bakbanaan toe te voegen.
Wil je de soep niet te pittig maken? Gebruik dan wat minder peper dan in het recept aangegeven, of kook de peper in z'n geheel mee. Pas dan wel op dat 'ie niet stuk gaat tijdens het koken.

Ingrediënten

450 g kipfilet
250 g ongezouten pinda's
2 groene bakbananen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kleine Madame Jeanette peper
5 pimentkorrels
1,5 l kippenbouillon
3 el selderij
4 el olie

Bereiding

Maal de pinda's fijn in een keukenmachine. Hak de ui en de peper fijn, snijd de kipfilet in reepjes. Rasp een halve bakbanaan fijn, snijd de overige bakbanaan in de lengte doormidden en dan in plakjes van 2 millimeter. 
Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 1 minuut de peper en de geperste knoflook toe. Draai dan het vuur lager, voeg de gemalen pinda's doe en bak die ongeveer 5 minuten, roer regelmatig. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de pimentkorrels toe en laat de soep op laag vuur ongeveer 20 minuten koken. Doe dan de kip en de banaan (plakjes en rasp) erbij en laat alles nog eens 10 tot 15 minuten koken. Roer de selderij door de soep en voeg indien nodig wat extra zout toe. Verwijder de pimentkorrels voordat je de soep opdient.

Voor 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten