cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 13 juli 2012

Moksi alesi met bakkeljauw en pompoen

Moksi alesi is een typisch Surinaams gerecht met talloze variaties. Laat je fantasie de vrije loop en stel gewoon je eigen moksi alesi samen. Ideaal als je kleine restjes vlees, vis en groenten hebt, het kan gewoon allemaal bij elkaar. Voor deze moksi alesi heb ik een restje pompoen gebruikt en wat bakkeljauwfilet. Je kunt er ook nog verse of gedroogde garnalen of wat kip aan toevoegen.

Ingrediënten

300 g basmatirijst
150 g bakkeljauwfilet
250 g pompoen
½ Mdme Jeanettepeper
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blokje visbouillon
zout
450 ml kokosmelk
1 - 2 glazen water
4 el olie

Bereiding

Week het bakkeljauwfilet 30 minuten in heet water, spoel af en verdeel in kleine stukjes. Hak de  ui fijn, stamp de knoflook en de peper met 1 tl zout fijn in een vijzel. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie op matig vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 1 minuut de knoflook en de peper toe en na nog eens 2 minuten de bakkeljauw. Bak alles ongeveer 5 minuten. Voeg nu de rijst, het bouillonblokje en de kokosmelk toe, roer alles een keer door en leg de pompoen boven op de rijst. Laat op laag vuur met het deksel op de pan 20 minuten koken. Roer dan alles een keer door en voeg indien nodig water toe. Laat nog eens 10 minuten koken tot de rijst gaar en de pompoen zacht is.


Voor 2 tot 3 personenGeen opmerkingen:

Een reactie posten