cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 1 juli 2012

Komkommer in kokos-koriandersaus

In dit recept gebruik ik de komkommer met schil. De komkommer blijft daardoor wat steviger, en bovendien geeft het een leuk kleureffect aan het gerecht. De bloem in dit gerecht zorgt ervoor dat de saus bindt en lekker romig wordt.

Ingrediënten

600 g komkommer
1 ui
2 teentjes knoflook
1 cm gemberwortel
1 tl komijn
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
2 el bloem
300 ml kokosmelk
1 tak verse koriander, liefst met wortel
zout naar smaak
4 el olie

Bereiding

Was de komkommer, snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui, hak de gember en de koriander fijn.
Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan, fruit de ui. Voeg na 2 minuten de gember, de geperste knoflook, komijn, kurkuma en garam masala toe. Bak alles 2 minuten, doe dan de bloem in de pan. Meng goed, blus af met de kokosmelk. Roer alles even door, let op dat je geen klontjes in de saus hebt. Breng aan de kook. Voeg de komkommer toe en laat 10 tot 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en roer de koriander erdoor.


Voor 3 - 4 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen