Ingrediënten
Voor het beslag
1 ei
40 g boter/margarine
40 g suiker
80 g bloem
½ zakje vanillesuiker
1½ tl bakpoeder
2 el melk
Voor de maanzaadvulling
60 g maanzaad
50 ml melk
25 g suiker
Voor de kwarkvulling
250 g citroenkwark
sap en schil van ½ citroen
½ zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
1 zakje klopfix
Bereiding
Maal het maanzaad in een koffiemolen en verwarm het samen met de melk en de suiker op laag vuur tot de melk bijna helemaal opgenomen is.
Klop de margarine met de suiker en vanillesuiker, voeg het ei toe. Zeef de bloem en het bakpoeder in de kom en meng alles samen met de melk tot een luchtig beslag. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en doe het beslag erin. Verdeel het maanzaad gelijkmatig over het deeg en bak in de op 175 graden voorverwarmde oven (onder-en bovenhitte) 20 minuten. Laat goed afkoelen.
Snijd met een (citroen)mes sliertjes van de citroenschil, zet apart. Pers de citroen. Klop de citroenkwark luchtig met de vanillesuiker en het citroensap. Roer de klopfix erdoor, zorg dat alles goed vermengd is. Strijk de kwark op de maanzaadvulling, garneer met de citroenschil. Laat de taart minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Klop de margarine met de suiker en vanillesuiker, voeg het ei toe. Zeef de bloem en het bakpoeder in de kom en meng alles samen met de melk tot een luchtig beslag. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en doe het beslag erin. Verdeel het maanzaad gelijkmatig over het deeg en bak in de op 175 graden voorverwarmde oven (onder-en bovenhitte) 20 minuten. Laat goed afkoelen.
Snijd met een (citroen)mes sliertjes van de citroenschil, zet apart. Pers de citroen. Klop de citroenkwark luchtig met de vanillesuiker en het citroensap. Roer de klopfix erdoor, zorg dat alles goed vermengd is. Strijk de kwark op de maanzaadvulling, garneer met de citroenschil. Laat de taart minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Voor een taart van 20 cm doorsnede
Geen opmerkingen:
Een reactie posten