cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 9 juli 2012

Tomaten-spinaziemuffins

Iedereen kent zoete muffins, maar je kunt ze natuurlijk ook hartig maken. Een lekkere traktatie voor tussendoor of op een buffet. Gebruik het liefst roma- of cherrytomaten, hoe meer aroma hoe beter het resultaat!

Ingrediënten

250 g bloem
2 tl bakpoeder
100 g verse tomaten
225 g diepvriesspinazie
1 teentje knoflook
1 eidooier
125 g magere yoghurt
35 ml olijfolie
1 tl zout

Bereiding

Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet, knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Vet een muffinbakblik in of doe er papieren muffinvormpjes in, vul ze voor twee derde met deeg. Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (heteluchtoven).


Voor 12 stuks






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen