cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 30 juli 2012

Kip met zureshk en amandelsaus

Zureshk - zuurbessen in het Nederlands - is een geliefd ingrediënt in de Perzische keuken. Het zijn rode gedroogde bessen die een fijne zure smaak aan je gerecht geven. Ze zijn te koop in Perzische winkels. Je kunt ze vervangen door gedroogde cranberries.

Ingrediënten

1 kg kipfilet
350 g magere yoghurt
2 el gemalen koriander
1 el komijn
1 el kaneel
1 tl zout
5 el olijfolie
2 rode uien
100 g gemalen amandelen
25 g zureshk
zout naar smaak

Bereiding

Meng 150 g magere yoghurt, komijn, koriander, kaneel en 1 tl zout. Snijd het kipfilet in blokjes en marineer ze minimaal 12 uur in de yoghurt.
Snijd de uien in fijne ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin de uien ongeveer 5 minuten. Voeg dan de amandelen en het kipfilet toe, bak het vlees rondom lichtbruin. Voeg de resterende yoghurt en de zureshk toe en laat alles met het deksel op de pan  25 minuten stoven, roer regelmatig zodat de amandelen niet aanbranden. Breng de saus op smaak met zout.
Is de saus de dun? Laat even zonder het deksel op de pan op hoog vuur inkoken.

Voor 4 tot 5 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten