Ingrediënten
1 kg kipfilet
350 g magere yoghurt
2 el gemalen koriander
1 el komijn
1 el kaneel
1 tl zout
5 el olijfolie
2 rode uien
100 g gemalen amandelen
25 g zureshk
zout naar smaak
Bereiding
Meng 150 g magere yoghurt, komijn, koriander, kaneel en 1 tl zout. Snijd het kipfilet in blokjes en marineer ze minimaal 12 uur in de yoghurt.
Snijd de uien in fijne ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin de uien ongeveer 5 minuten. Voeg dan de amandelen en het kipfilet toe, bak het vlees rondom lichtbruin. Voeg de resterende yoghurt en de zureshk toe en laat alles met het deksel op de pan 25 minuten stoven, roer regelmatig zodat de amandelen niet aanbranden. Breng de saus op smaak met zout.
Is de saus de dun? Laat even zonder het deksel op de pan op hoog vuur inkoken.
Voor 4 tot 5 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten