cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 29 maart 2015

Foodblogswap: Mango-ricottabavarois op carambola

Jaja, ik had afgelopen dinsdag al een recept gepost voor de foodblogswap. Maar ik werd gewoon lyrisch toen ik door het receptenoverzicht van Myriams Hap & Tap scrolde - ik kon gewoon niet kiezen. Een van de eerste recepten waar ik mijn oog op liet vallen, was de gember-ricottabavarois met buffelmozzarella, amandelen en Parmaham. Bij het doorlezen van de verschillende recepten viel me op dat Myriam regelmatig fruit en vanille (!) verwerkt in hartige gerechten, een leuk idee! Zo langzamerhand kreeg ik inspiratie voor een leuke twist. Nadat ik 3 hartige variaties had verworpen, besloot ik er een dessert van te maken. En niet zomaar een dessert, nee, het vergt wel even wat tijd en aandacht. Je serveert de bavarois op dunne plakjes carambola, verder komen er nog van bolletjes van buffelmozzarella en amandel op. Het geheel wordt afgemaakt met een aardbeiencoulis. Maar dan zet je ook wel iets heel speciaals op tafel - misschien alvast een leuk idee voor Pasen?
Myriam, bedankt voor de geweldige inspiratie, ik kom zeker vaker op je blog buurten!

Ingrediënten

Voor de bavarois
250 g ricotta
50 ml slagroom
100 g verse mango
½ vanillestokje
4 g agar agar

Voor de buffelmozzarella met amandelen
100 g buffelmozzarella
25 g blanke amandelen

Voor de aardbeiencoulis
100 g aardbeien
1 tl vanillesuiker
een paar druppels rozenwater

Om te serveren
1 carambola

Bereiding

Voor de bavarois
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schaap het merg eruit. Doe de vanille met de ricotta in een kom en roer los met een garde.
Klop de slagroom stijf, meng door de ricotta.
Snijd de mango in kleine stukjes, doe samen met de agar agar in een pan en verhit op matig vuur. Druk de mango met een houten lepel fijn, laat het mengsel heel even koken. Meng door de ricotta, doe het mengsel in 2 vormpjes van 8 cm Ø en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Voor de buffelmozzarella met amandelen
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder vet. Maal de noten fijn en pureer ze met de mozzarella tot een egale massa.

Voor de aardbeiencoulis
Doe de aardbeien met de vanillesuiker en het rozenwater in een kom en pureer met een staafmixer.

Om te serveren
Snijd de carambola in dunne plakken, bewaar de uiteinden.
Stort de bavarois op een bord, leg er wat plakjes carambola omheen, besprenkel met aardbeiencoulis. Schep met 2 theelepels bolletjes van het mozzarella-amandelmengsel, verdeel ze over de carambola, besprenkel weer met aardbeiencoulis. Leg de uiteinden van de carambola op de bavarois. Bewaar tot het serveren in de koelkast.

Voor 2 personen


2 opmerkingen:

  1. Hey Katrin
    Zo fijn te lezen dat mijn blog je heeft kunnen inspireren. Altijd welkom! ;-)
    En superbedankt voor de fijne commentaar.
    Keep up the good work.
    Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je lieve reactie! Je blog is echt een onuitputtelijke inspiratiebron, ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met bloggen!

      Verwijderen