Ingrediënten
4 kipdrumsticks
1 kweepeer (ca. 250 g)
2 venkelknollen (ca. 450 g)
200 g tomatenstukjes (uit blik)
200 g tomatenstukjes (uit blik)
2 rode puntpaprika
2 rode chilipepers
1 ui
plak verse gember van 1 cm
1 tl venkelzaad
2 el verse dragon
versgemalen peper en zout
3 el olijfolie
Bereiding
Rooster de chilipepers en de puntpaprika boven een vlam of in de oven tot het vel helemaal zwart is. Laat ze een beetje afkoelen, trek het vel eraf en snijd in stukjes.
Snijd de ui, gember en dragon fijn. Halveer de venkel, verwijder de stronk en snijd in reepjes. Snijd de kweepeer in blokjes.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui glazig. Voeg gember en venkelzaad toe en bak heel even mee. Doe de drumsticks erbij, bak ze rondom bruin, breng op smaak met zout en peper. Doe de paprika, chilipepers, tomaten, een kop water en de kweepeer erbij, breng alles aan de kook en laat afgedekt 20 minuten stoven. Controleer of de kweepeer zacht begint te worden, voeg de venkel toe en stoof nog eens 10 tot 15 minuten. Roer de dragon erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met bulgur of couscous.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten