In het originele recept gaat nog wat aardappel in de soep, dat vond ik een beetje te veel van het goede omdat ik er ook nog brood bij serveerde. Ook de verse basilicum had ik niet paraat, wel de pesto die ik er vorige week van gemaakt had. En toen zat ik te smullen van deze overweldigend lekkere soep!
Ingrediënten
1 stengel bleekselderij
1 kleine pastinaak
1 wortel
100 g witte bonen
150 g courgette
1 tomaat
50 g parelgort
1 ui
1 teentje knoflook
1 laurierblad
versgemalen peper en zout
1 l groentebouillon
2 el olijfolie
Parmezaanse kaas en pesto om te serveren
Bereiding
Week de bonen overnacht in ruim koud water, giet af. Snijd de ui, knoflook, selderij, pastinaak en wortel fijn. Snijd de courgette en de tomaat in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan op matig vuur, fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de wortel, pastinaak en bleekselderij toe, bak een paar minuten tot de groenten zacht worden. Voeg de bonen, het laurierblad, zout, peper en de bouillon toe, breng aan de kook en laat afgedekt 1 uur op laag vuur koken.
Voeg de tomaat, courgette en parelgort toe en laat nog eens 20 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper en verwijder het laurierblad. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas en pesto.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten