Ingrediënten
½ blok tofu
125 g sugarsnaps of peultjes
150 g oesterzwammen
200 g zeekraal
1 klein blikje bamboescheuten
1 stengel bleekselderij
100 g cherrytomaten
100 g cherrytomaten
1 ui
1 teentje knoflook
verse koriander naar smaak
verse koriander naar smaak
1 citroenblad
165 ml kokosmelk
1 el gele currypasta
vissaus
vissaus
olie
Bereiding
Snijd de tofu in plakken van ½ cm. Haal de sugarsnaps af, snijd de tomaten in vieren, snijd de ui, knoflook en selderij fijn. Laat de bamboescheuten uitlekken. Hak de koriander fijn.
Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur, bak de plakjes tofu van beide kanten lichtbruin, laat uitlekken op keukenpapier, snijd vervolgens elke plak in 4 tot 6 stukjes.
Verhit 2 el olie in een wok, fruit hierin de ui, knoflook en selderij. Voeg de currypasta, het citroenblad en de kokosmelk toe, breng aan de kook. Laat de currypasta oplossen in de kokosmelk, voeg dan de sugarsnaps en de cherrytomaten toe. Voeg na 5 minuten de oesterzwammen en de zeekraal toe, kook 2 minuten mee. Doe de tofu en koriander erbij, laat goed doorwarmen en breng op smaak met de vissaus.
Voor 2 personen
Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur, bak de plakjes tofu van beide kanten lichtbruin, laat uitlekken op keukenpapier, snijd vervolgens elke plak in 4 tot 6 stukjes.
Verhit 2 el olie in een wok, fruit hierin de ui, knoflook en selderij. Voeg de currypasta, het citroenblad en de kokosmelk toe, breng aan de kook. Laat de currypasta oplossen in de kokosmelk, voeg dan de sugarsnaps en de cherrytomaten toe. Voeg na 5 minuten de oesterzwammen en de zeekraal toe, kook 2 minuten mee. Doe de tofu en koriander erbij, laat goed doorwarmen en breng op smaak met de vissaus.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten