Myriam, bedankt voor de geweldige inspiratie, ik kom zeker vaker op je blog buurten!
Ingrediënten
Voor de bavarois
250 g ricotta
50 ml slagroom
50 ml slagroom
100 g verse mango
½ vanillestokje
4 g agar agar
Voor de buffelmozzarella met amandelen
100 g buffelmozzarella
25 g blanke amandelen
Voor de aardbeiencoulis
100 g aardbeien
1 tl vanillesuiker
een paar druppels rozenwater
Om te serveren
1 carambola
Bereiding
Voor de bavarois
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schaap het merg eruit. Doe de vanille met de ricotta in een kom en roer los met een garde.
Klop de slagroom stijf, meng door de ricotta.
Snijd de mango in kleine stukjes, doe samen met de agar agar in een pan en verhit op matig vuur. Druk de mango met een houten lepel fijn, laat het mengsel heel even koken. Meng door de ricotta, doe het mengsel in 2 vormpjes van 8 cm Ø en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Klop de slagroom stijf, meng door de ricotta.
Snijd de mango in kleine stukjes, doe samen met de agar agar in een pan en verhit op matig vuur. Druk de mango met een houten lepel fijn, laat het mengsel heel even koken. Meng door de ricotta, doe het mengsel in 2 vormpjes van 8 cm Ø en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Voor de buffelmozzarella met amandelen
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder vet. Maal de noten fijn en pureer ze met de mozzarella tot een egale massa.
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder vet. Maal de noten fijn en pureer ze met de mozzarella tot een egale massa.
Voor de aardbeiencoulis
Doe de aardbeien met de vanillesuiker en het rozenwater in een kom en pureer met een staafmixer.
Om te serveren
Snijd de carambola in dunne plakken, bewaar de uiteinden.
Stort de bavarois op een bord, leg er wat plakjes carambola omheen, besprenkel met aardbeiencoulis. Schep met 2 theelepels bolletjes van het mozzarella-amandelmengsel, verdeel ze over de carambola, besprenkel weer met aardbeiencoulis. Leg de uiteinden van de carambola op de bavarois. Bewaar tot het serveren in de koelkast.
Stort de bavarois op een bord, leg er wat plakjes carambola omheen, besprenkel met aardbeiencoulis. Schep met 2 theelepels bolletjes van het mozzarella-amandelmengsel, verdeel ze over de carambola, besprenkel weer met aardbeiencoulis. Leg de uiteinden van de carambola op de bavarois. Bewaar tot het serveren in de koelkast.
Voor 2 personen
Hey Katrin
BeantwoordenVerwijderenZo fijn te lezen dat mijn blog je heeft kunnen inspireren. Altijd welkom! ;-)
En superbedankt voor de fijne commentaar.
Keep up the good work.
Myriam
Dank voor je lieve reactie! Je blog is echt een onuitputtelijke inspiratiebron, ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met bloggen!
Verwijderen