Ingrediënten
75 g risottorijst
400 ml melk
200 ml slagroom
1 vanillestokje
75 g witte basterdsuiker
4 g agar agar
300 g pruimen
50 ml portwijn
70 ml water
1 kaneelstokje
15 g vanillesuiker
35 g witte basterdsuiker
1 tl aardappelzetmeel
30 g blanke amandelen
Bereiding
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schaap het merg eruit. Doe het merg, het vanillestokje, de melk, rijst en suiker samen in een pan, doe het deksel erop en breng aan de kook. Kook de rijst in 10 tot 15 minuten gaar, voeg de agar agar toe en meng goed. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom lobbig en meng door het rijstmengsel, zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Halveer de pruimen en verwijder de pitten, snijd ze in kleine stukjes. Doe de pruimen met beide soorten suiker, de portwijn, water en kaneel in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten koken, tot de pruimen zacht zijn - laat ze niet stuk koken.
Meng het aardappelzetmeel met 2 theelepels water en roer door de compote, laat nog 1 minuut koken tot de compote bindt. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder vet, laat ze een beetje afkoelen en hak ze grof.
Verdeel het rijstmengsel over 4 glazen of schaaltjes, verdeel de compote erover en bestrooi met de amandelen.
Voor 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten