Ingrediënten
500 g kipdijfilet
1 rode paprika
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 chilipepers
1 stengel sereh
stuk laoswortel van 5 cm
1 citroenblad
5 takjes verse koriander
1 tl Chinees 5 kruidenpoeder
zout
1 el palmsuiker
165 ml kokosmelk
olie
Bereiding
Snijd het vlees en de paprika in blokjes, hak de sjalotten, knoflook, koriander en de chilipepers fijn, kneus de sereh.
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip rondom bruin, schep uit de pan. Bak de sjalotten, knoflook en chilipepers 2 minuten, voeg dan de sereh, laoswortel en het citroenblad toe, bak nog even verder. Doe het vlees terug in de pan, voeg de palmsuiker, het 5 kruidenpoeder, zout naar smaak en de kokosmelk toe, doe zoveel water erbij dat de kip voor driekwart onder staat. Laat met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur stoven, doe dan de paprika erbij en laat nog eens 10 minuten stoven. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten