cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 21 maart 2015

Ricotta-cranberrycake

Deze cake heb ik afgelopen kerst voor het eerst gemaakt. De cake was goed in de smaak gevallen, ik had alleen een detail over het hoofd gezien: de topping is nogal royaal - en zacht. Bewaar de cake in de koelkast, anders loopt de topping eraf - en dat gaat heel snel.


Ingrediënten

90 g bloem
2 eieren
40 ml olie
30 g suiker
100 g ricotta
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 half vanillestokjes
50 g cranberries (vers of diepvries)
1 el geraspte sinaasappelschil
1 el fijngesneden sinaasappelschil
75 g roomkaas
75 g mascarpone

Bereiding

Snijd de cranberries in stukjes. Klop de olie met de suiker tot de suiker begint op te lossen, voeg de eieren één voor één toe. Meng de ricotta en het snufje zout door het beslag, voeg als laatste de bloem en bakpoeder toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schaap het merg er met een scherp mes uit. Spatel het vanillemerg samen met de geraspte sinaasappelschil en 40 g cranberries door het beslag. Vet een springvorm van 18 cm Ø in, schep het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Bak ongeveer 30 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). 
Laat de cake in de vorm afkoelen, maak de rand los en leg de cake op een bord. 
Laat de roomkaas en de mascarpone op kamertemperatuur komen, meng door elkaar en bestrijk de cake ermee. Decoreer met de achtergehouden cranberries en de fijngesneden sinaasappelschil.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten