Ingrediënten
500 g spruitjes
200 g pompoen
1 rode ui
1 teentje knoflook
stuk verse gember van 1 cm
1 citroenblaadje
1 tot 2 el gele Thaise currypasta
1 tot 2 el gele Thaise currypasta
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
2 el olie
Bereiding
Maak de spruitjes schoon. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Hak de ui, gember en knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok, fruit de ui, knoflook en gember. Bak de currypasta even mee, voeg dan de kokosmelk en het citroenblad toe. Meng tot de currypasta helemaal vermengd is met de kokosmelk, voeg dan de spruitjes toe en breng aan de kook. Laat op matig vuur 5 minuten koken, voeg dan de pompoen toe en kook nog ongeveer 10 minuten tot de groenten gaar zij. Breng op smaak met vissaus.
Serveer met rijst.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten