Ik had heerlijk malse parelhoenbouten bij de stamppot, echt een traktatie!
Ingrediënten
Voor de parelhoenbouten:
2 parelhoenbouten
15 g zongedroogde tomaten
100 g prei
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 el gerookte paprikapoeder
flinke scheut rode wijn
300 ml kipbouillon
1 laurierblad
zout, versgemalen peper
2 el olijfolie
Voor de stamppot:
400 g pastinaken
400 g hokkaido pompoen
1 struik andijvie
1 teentje knoflook
zout, vergemalen peper
nootmuskaat naar smaak
Bereiding
Voor de parelhoenbouten:
Spoel de parelhoenbouten af en dep ze droog. Snijd de zongedroogde tomaten, de prei, de knoflook en de ui fijn. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de prei, ui, knoflook en paprikapoeder 2 minuten. Voeg de parelhoenbouten toe, bak ze van beide kanten lichtbruin, blus af met de wijn. Voeg, zodra de wijn verdampt is, het laurierblad, de zongedroogde tomaten en de bouillon toe. Laat afgedekt ongeveer 20 minuten stoven. Controleer of het vlees gaar, is, breng de jus op smaak met peper en zout.
Voor de stamppot:
Was de pastinaken en de andijvie goed, verwijder de pitten van de pompoen. Hak de andijvie grof.Snijd de pastinaken en de pompoen in blokjes, kook in ca. 15 minuten gaar in water met een snufje zout. Giet af, bewaar een glas van het kookvocht.
Stamp de pastinaken en de pompoen, voeg zoveel kookvocht toe dat je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, voeg het geperste knoflookteentje toe.
Zet de pan weer op het vuur, voeg de andijvie in porties toe, laat slinken.
Om te serveren:
Schep een beetje stamppot op een bord, leg er een parelhoenbout op en giet een beetje jus erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten