Ingrediënten
200 g witte bonen
1 blik gepelde tomaten (400 g)
125 g prei
100 g magere spekreepjes
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 el gerookte paprikapoeder
2 laurierblaadjes
1 el verse rozemarijn
zout
Bereiding
Week de bonen overnacht in ruim koud water, giet af. Snijd de prei en de paprika in reepjes. Hak de chilipeper fijn.
Doe de spekreepjes zonder vet in een pan en bak ze op laag vuur tot het vet eruit komt.Voeg de prei, de geperste knoflook, de chilipeper en het paprikapoeder toe, bak een paar minuten mee. Doe dan de bonen, het laurierblad, de rozemarijn en de tomaten in de pan, vul het lege blik 1½ keer met water en voeg dat ook toe. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur koken tot de bonen gaar zijn, ongeveer 75 tot 90 minuten. Voeg dan de paprika toe en kook die nog 10 minuten mee. Als je de soep te dik vindt, kun je nog wat meer water toevoegen. Breng op smaak met zout, verwijder voor het serveren het laurierblad.
Lekker met grissini.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten