Ingrediënten
750 g koolrabi
1 el bloem
2 el boter
750 ml kipbouillon
2 saucijzen
zout, peper
1 el gedroogde peterselie
Bereiding
Schil de koolrabi, halveer ze en snijd ze vervolgens in plakjes. Smelt de boter in een ruime pan op laag vuur, voeg dan de bloem toe. Roer goed met een lepel of garde zodat je geen klontjes krijgt. Voeg - zodra de bloem lichtbruin kleurt - de bouillon toe, breng aan de kook. Roer tot de saus begint te binden. Doe dan de koolrabi erbij, stoof op laag vuur. Haal de saucijzen uit de darm en rol er vleesballetjes van. Doe ze bij de koolrabi als die bijna gaar is. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte, roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met gekookte aardappels of rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten