cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 4 november 2014

Gestoofde koolrabi

Vandaag heb ik mezelf getrakteerd op een stukje jeugdsentiment: gestoofde koolrabi met gehaktballetjes. Als kind was ik er echt gek op, en nog steeds! De koolrabi kwam uit mijn moestuin, dat maakte het nog specialer. Dit gerecht is ook nog eens heel simpel om te maken, en in plaats van koolrabi kun je ook andere groenten gebruiken. En een van de weinige gerechten waarbij je ongegeneerd kunt prakken. Voor een vegetarische variant laat je de gehaktballetjes gewoon weg en vervang je de kipbouillon door groentebouillon.


Ingrediënten

750 g koolrabi
1 el bloem
2 el boter
750 ml kipbouillon
2 saucijzen
zout, peper
1 el gedroogde peterselie





Bereiding


Schil de koolrabi, halveer ze en snijd ze vervolgens in plakjes. Smelt de boter in een ruime pan op laag vuur, voeg dan de bloem toe. Roer goed met een lepel of garde zodat je geen klontjes krijgt. Voeg - zodra de bloem lichtbruin kleurt - de bouillon toe, breng aan de kook. Roer tot de saus begint te binden. Doe dan de koolrabi erbij, stoof op laag vuur. Haal de saucijzen uit de darm en rol er vleesballetjes van. Doe ze bij de koolrabi als die bijna gaar is. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte, roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met gekookte aardappels of rijst.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen