Ingrediënten
Uit het soeppakket:
1 gele courgette
1 gele puntpaprika
3 gele tomaten
3 lente-uitjes
3 lente-uitjes
Zelf toegevoegd:
stuk verse gember van 1 cm
1 teentje knoflook
1 citroenblad
1-2 el Thaise gele currypasta
200 g broccoli
400 ml kokosmelk
600 ml groentebouillon
olie
zout
1 citroenblad
1-2 el Thaise gele currypasta
200 g broccoli
400 ml kokosmelk
600 ml groentebouillon
olie
zout
Bereiding
Snijd de courgette, paprika en tomaten in blokjes. Snijd de lente-uien in ringen, hak de gember en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes.
Verhit wat olie in een soeppan, fruit hierin de knoflook, gember en de currypasta 5 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel langzaam aan de kook. Voeg dan de courgette, paprika, tomaten, citroenblad en de bouillon toe, laat afgedekt 10 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep in de blender of met een stafmixer. Breng opnieuw aan de kook, voeg de broccoli toe en laat die in 5 minuten beetgaar worden. Voeg de lente-ui toe,breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten