cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 27 november 2014

Gele currysoep met broccoli

In de markthal in Rotterdam kocht ik laatst een geel soeppakket. Nee, geen soep uit een pakje, maar een pakket met gele tomaten, courgette, puntpaprika en lente-uitjes. Een heerlijke basis voor een snelle en gezonde soep. Denk dat ik ook maar's ga experimenteren met andere kleuren...

Ingrediënten

Uit het soeppakket:
1 gele courgette
1 gele puntpaprika
3 gele tomaten
3 lente-uitjes
Zelf toegevoegd:
stuk verse gember van 1 cm 
1 teentje knoflook
1 citroenblad
1-2 el Thaise gele currypasta
200 g broccoli
400 ml kokosmelk
600 ml groentebouillon
olie
zoutBereiding

Snijd de courgette, paprika en tomaten in blokjes. Snijd de lente-uien in ringen, hak de gember en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes.
Verhit wat olie in een soeppan, fruit hierin de knoflook, gember en de currypasta 5 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel langzaam aan de kook. Voeg dan de courgette, paprika, tomaten, citroenblad en de bouillon toe, laat afgedekt 10 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep in de blender of met een stafmixer. Breng opnieuw aan de kook, voeg de broccoli toe en laat die in 5 minuten beetgaar worden. Voeg de lente-ui toe,breng op smaak met zout.

Voor 2 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten