De scones zijn erg lekker bij een soep, als alternatief voor het stukje stokbrood.
Zusjeskokenover kookt deze maand van mijn blog.
Ingrediënten
125 g pompoenvlees*
½ tl nootmuskaat
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 sjalot
snufje zout
1 ei
175 g speltbloem
1 el bakpoeder
40 g koude boter
Bereiding
Rooster de pompoen ongeveer 30 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), controleer of de pompoen gaar is. Laat een beetje afkoelen en prak fijn met een vork. Hak de sjalot heel fijn en meng samen met de kaas door de pompoen. Breng het mengsel op smaak met zout en nootmuskaat. Roer dan het ei erdoor.
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder, kneed de boter erdoor. Meng nu met het pompoenmengsel, je krijgt een wat plakkerig deeg. Voeg een beetje melk toe als het te droog is.
Strooi wat bloem op een werkvlak en leg het deeg erop, vorm met je handen tot een bal. Druk die plat tot een dikte van 3 cm, snijd met een scherp mes in 8 driehoeken (net als een taart).
Leg de scones op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze ongeveer 15 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
Voor 8 stuks
* Tip: rooster meteen een groter stuk pompoen en vries dat in porties in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten