cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 30 oktober 2014

Appelmuffins

Wat doe je als je net ruim 2 kilo appels ingeslagen hebt, en het weer zo belabberd is dat je nog geen hond naar buiten zou sturen? Juist, bakken! Eerst wilde ik een simpele, ouderwetse appeltaart maken, maar halverwege besloot ik er muffins van te maken. Met hazelnoten en een scheutje rum, om een beetje warm te worden. Erg lekker, en toen ik terug kwam van de sportschool, had ik er ook echt eentje verdiend!


Ingrediënten

50 g boter
100 g suiker
150 g bloem
1 tl bakpoeder
25 g rozijnen
2 el hazelnoten
1 el rum
1 appel


Bereiding

Meng de suiker en de boter met een handmixer tot de suiker opgelost is. Voeg de eieren één voor één toe, meng na elk ei een halve minuut. Voeg dan de rum, bloem en het bakpoeder toe, roer tot je een luchtig beslag hebt. 
Hak de noten grof, schil de appel en snijd in kleine stukjes. Spatel de noten, appel en rozijnen door het beslag.
Bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes en vul ze voor 2/3 met het beslag. Bak de muffins in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in 20 tot 25 minuten. 

Voor 10 tot 12 stuks



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen