Ingrediënten
Voor de maronencréme:
250 g amandelmelk
250 g vanilleyoghurt op basis van soja
150 g gezoete kastanjepuree
3 g agar agar
Voor de coulis:
1 kaki (ca. 300 g)
1 steranijs
1 el suiker
2 el citroensap
scheutje rum
Om te serveren:
2 el gehakte walnoten
Bereiding
Voor de maronencréme:Meng de amandelmelk en het kastanjepuree met de agar agar in een steelpan. Breng aan de kook, laat heel eventjes koken, haal de pan van het vuur. Laat het mengsel een beetje afkoelen, roer dan de yoghurt erdoor. Schenk de créme voorzichtig in 4 glazen, laat een paar uur in de koelkast afkoelen.
Voor de coulis:
Schil de kaki en snijd in kleine blokjes, meng in een pan met de overige ingrediënten en laat dit ongeveer 1 uur staan. Breng dan op laag vuur aan de kook, laat ongeveer 15 minuten koken. Haal van het vuur en zet overnacht in de koelkast.
Om te serveren:
Hak de walnoten grof. Schep de coulis voorzichtig op de maronencréme, garneer met de walnoten.
Voor 4 personen
Hoe leuk! Ziet er erg lekker uit, ik moet deze variant ook dringend eens proberen! :)
BeantwoordenVerwijderenNu weet je waarom ik zo benieuwd was waar je kastanjepuree koopt ;). Is hier erg goed in de smaak gevallen, misschien ook wel iets voor de kerst.
Verwijderen