Ingrediënten
3 zalmfilets met huid
450 g venkel
200 g pasta
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el gedroogde oregano
grana padano
2 el citroensap
zout en peper uit de molen
olijfolie
Bereiding
Giet het citroensap over de zalm, bestrooi met zout en peper, laat minimaal een half uur marineren in de koelkast.
Snijd de venkel door midden, verwijder de stronk en snijd in reepjes. Kook de pasta en de venkel in aparte pannen beetgaar in ruim water met een snufje zout. Giet af, bewaar een beetje kookvocht van de venkel.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie, fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Meng in een ovenvaste schaal de pasta met de venkel, het uienmengsel, de oregano en 2 el van het kookvocht. Breng goed op smaak met zout en peper. Strooi er geraspte kaas naar smaak over, gratineer 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Verwarm een grillpan zonder vet, bestrijk de huid van de zalm licht met olijfolie. Gril de zalm op de huid tot hij bijna gaar is, keer om en bak de bovenkant lichtbruin. Serveer met de pastaschotel.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten