Danielle van foodloveandhappiness - ook al zo'n fijn blog - kookt deze maand van mijn blog.
Ingrediënten
500 g bieflappen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 kleine chilipepers
stukje laoswortel
1 tl gemalen anattozaad
25 g basmatirijst
50 g ongezouten pinda's (ik heb ze zelf gedopt, maar uit een zakje is ook prima)
250 g sperziebonen
250 g rettich
1 tl vissaus
2 el sojasaus
½ l groentebouillon
sap van ½ limoen
3 el olie,
Bereiding
Hak de ui, chilipepers en knoflook grof, snijd het vlees in stukjes. Haal de sperziebonen af en halveer ze, snijd de rettich in blokjes.
Rooster de rijst in een koekenpan zonder vet tot de rijst lichtbruin is, laat afkoelen. Maal de rijst en de (gedopte) pinda's fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui, chilipepers, knoflook, laoswortel en anattozaad 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de bouillon en het limoensap toe, breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur 30 minuten koken, roer regelmatig.
Voeg de groenten, de gemalen rijst en de pinda's toe, meng alles goed door elkaar en laat nog ongeveer 15 minuten koken. Roer regelmatig zodat de rijst en de pinda's niet aanbranden, voeg indien nodig meer water toe. Breng het geheel op smaak met vissaus en sojasaus.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten