cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 16 september 2014

Paprika-tomatensugo

Waarschijnlijk heb je al een keer van tomatensugo gehoord - een van oorsprong Italiaanse saus die als basis voor allerlei gerechten gebruikt wordt.Denk aan pasta, maar ook aan vlees- en groentegerechten. Onlangs kwam ik een recept tegen voor paprikasugo - ook best lekker! Ik ging voor een sugo met paprika én tomaten, en die was erg lekker. Volgende keer maak ik een hele grote portie zodat ik iets in de vriezer kan bewaren. 

Ingrediënten

1 rode paprika
400 g (roma) tomaten
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
100 ml groentebouillon
zout, zwarte peper
1 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
2 el olijfolie

Bereiding

Snijd de paprika en de tomaten in stukjes, hak de sjalotjes fijn. Verhit de olie in een ruime pan op matig vuur en fruit hierin de sjalotjes en de geperste knoflookteentjes. Voeg, wanneer de sjalotjes lichtbruin worden, alle overige ingrediënten toe en doe het deksel op de pan. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook, laat vervolgens op laag vuur 20 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper en pureer de sugo met een staafmixer of in de blender.

Voor 550 ml


Geen opmerkingen:

Een reactie posten